upgrade help

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

upgrade help

Scott Classen
Hello Toaster,

I'm running into a problem downloading the 9.1 ONTAP image file to my filer.

I've issued the following command 
netapp1::> cluster image package get -url http://my.webserver.gov/netapp/91_q_image.tgz

Software get http://my.webserver.gov/netapp/91_q_image.tgz started on node netapp1-01                                                                                                                                                
Downloading package. This may take up to 10 minutes.
There is no update/install in progress                                                                                                                                                                                                     
Status of most recent operation:
Run Status: Working
Exit Status: Success
Phase: Download
Exit Message:
Processing Package.                                                                                                                                                                                                                        
Process package failed.


Error: command failed: Error in processing the package, make sure the package version and URL are correct.

netapp1::> 


I've submitted a help request ticket on mysupport.netapp.com website, but not much useful help has been forthcoming yet.

I've also tried using the OnCommand Web UI and receive a similar error.

"Failed to add the software image to the cluster. Verify if the image and the specified URL are valid and ensure that there is sufficient space in the system management storage area."

The url is valid.

The tgz file has the correct md5sum.

I'm sure this is something simple, but I'm not having any luck.

Thanks,
Scott


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Scott Classen, Ph.D.
SIBYLS Beamline 12.3.1
sibyls.als.lbl.gov
Advanced Light Source
Lawrence Berkeley National Laboratory
1 Cyclotron Rd
MS6R2100
Berkeley, CA 94720
mobile 510.206.4418
desk 510.495.2697
beamline 510.495.2134
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


_______________________________________________
Toasters mailing list
[hidden email]
http://www.teaparty.net/mailman/listinfo/toasters
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

RE: upgrade help

Parisi, Justin

Maybe try the IP in the URL instead of the FQDN?

 

Might be a DNS issue.

 

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Scott Classen
Sent: Monday, April 10, 2017 5:36 PM
To: Toasters <[hidden email]>
Subject: upgrade help

 

Hello Toaster,

 

I'm running into a problem downloading the 9.1 ONTAP image file to my filer.

 

I've issued the following command 

netapp1::> cluster image package get -url http://my.webserver.gov/netapp/91_q_image.tgz

Software get http://my.webserver.gov/netapp/91_q_image.tgz started on node netapp1-01                                                                                                                                                
Downloading package. This may take up to 10 minutes.
There is no update/install in progress                                                                                                                                                                                                     
Status of most recent operation:
            Run Status:     Working
            Exit Status:     Success
            Phase:              Download
            Exit Message: 
Processing Package.                                                                                                                                                                                                                        
Process package failed.


Error: command failed: Error in processing the package, make sure the package version and URL are correct.

netapp1::> 

 

 

I've submitted a help request ticket on mysupport.netapp.com website, but not much useful help has been forthcoming yet.

 

I've also tried using the OnCommand Web UI and receive a similar error.

 

"Failed to add the software image to the cluster. Verify if the image and the specified URL are valid and ensure that there is sufficient space in the system management storage area."

 

The url is valid.

 

The tgz file has the correct md5sum.

 

I'm sure this is something simple, but I'm not having any luck.

 

Thanks,

Scott

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Scott Classen, Ph.D.
SIBYLS Beamline 12.3.1
sibyls.als.lbl.gov
Advanced Light Source
Lawrence Berkeley National Laboratory
1 Cyclotron Rd
MS6R2100
Berkeley, CA 94720
mobile 510.206.4418
desk 510.495.2697
beamline 510.495.2134
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 


_______________________________________________
Toasters mailing list
[hidden email]
http://www.teaparty.net/mailman/listinfo/toasters
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: upgrade help

Scott Classen
Ping works, and I've tried with the IP too. Still no dice.
I'm wondering if there is not enough room in the "system management storage area"
Does anyone konw where the downloaded images are saved? And is there a way to see how much room is available?

Scott

On Apr 10, 2017, at 2:39 PM, Parisi, Justin <[hidden email]> wrote:

Maybe try the IP in the URL instead of the FQDN?
 
Might be a DNS issue.
 
From: [hidden email] [[hidden email]] On Behalf Of Scott Classen
Sent: Monday, April 10, 2017 5:36 PM
To: Toasters <[hidden email]>
Subject: upgrade help
 
Hello Toaster,
 
I'm running into a problem downloading the 9.1 ONTAP image file to my filer.
 
I've issued the following command 
netapp1::> cluster image package get -url http://my.webserver.gov/netapp/91_q_image.tgz

Software get http://my.webserver.gov/netapp/91_q_image.tgz started on node netapp1-01                                                                                                                                                
Downloading package. This may take up to 10 minutes.
There is no update/install in progress                                                                                                                                                                                                     
Status of most recent operation:
            Run Status:     Working
            Exit Status:     Success
            Phase:              Download
            Exit Message:  
Processing Package.                                                                                                                                                                                                                        
Process package failed.


Error: command failed: Error in processing the package, make sure the package version and URL are correct.

netapp1::> 
 
 
I've submitted a help request ticket on mysupport.netapp.com website, but not much useful help has been forthcoming yet.
 
I've also tried using the OnCommand Web UI and receive a similar error.
 
"Failed to add the software image to the cluster. Verify if the image and the specified URL are valid and ensure that there is sufficient space in the system management storage area."
 
The url is valid.
 
The tgz file has the correct md5sum.
 
I'm sure this is something simple, but I'm not having any luck.
 
Thanks,
Scott

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Scott Classen, Ph.D.
SIBYLS Beamline 12.3.1
sibyls.als.lbl.gov
Advanced Light Source
Lawrence Berkeley National Laboratory
1 Cyclotron Rd
MS6R2100
Berkeley, CA 94720
mobile 510.206.4418
desk 510.495.2697
beamline 510.495.2134
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


_______________________________________________
Toasters mailing list
[hidden email]
http://www.teaparty.net/mailman/listinfo/toasters
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

RE: upgrade help

Parisi, Justin

They’re stored in /mroot/etc/software.

 

To view existing images:

 

ontap9-tme-8040::*> system node image package show

             Package

Node         Repository     Package File Name

------------ -------------- -----------------

ontap9-tme-8040-01

             mroot

                            9.1RC2.tgz

                            image.tgz

ontap9-tme-8040-02

             mroot

                            9.1RC2.tgz

                            image.tgz

4 entries were displayed.

 

If you know how to navigate systemshell:

 

% ls -lah /mroot/etc/software

total 1606700

drwxr-xr-x   2 root  wheel   4.0k Jan 13 12:20 .

drwxr-xr-x  37 root  wheel   4.0k Apr 10 17:40 ..

-rw-r--r--   1 root  wheel   781M Dec 13 15:20 9.1RC2.tgz

-rw-r--r--   1 root  wheel   781M Jan 13 12:20 image.tgz

 

From: Scott Classen [mailto:[hidden email]]
Sent: Monday, April 10, 2017 5:44 PM
To: Parisi, Justin <[hidden email]>
Cc: Toasters <[hidden email]>
Subject: Re: upgrade help

 

Ping works, and I've tried with the IP too. Still no dice.

I'm wondering if there is not enough room in the "system management storage area"

Does anyone konw where the downloaded images are saved? And is there a way to see how much room is available?

 

Scott

 

On Apr 10, 2017, at 2:39 PM, Parisi, Justin <[hidden email]> wrote:

 

Maybe try the IP in the URL instead of the FQDN?

 

Might be a DNS issue.

 

From: [hidden email] [[hidden email]] On Behalf Of Scott Classen
Sent: Monday, April 10, 2017 5:36 PM
To: Toasters <[hidden email]>
Subject: upgrade help

 

Hello Toaster,

 

I'm running into a problem downloading the 9.1 ONTAP image file to my filer.

 

I've issued the following command 

netapp1::> cluster image package get -url http://my.webserver.gov/netapp/91_q_image.tgz

Software get http://my.webserver.gov/netapp/91_q_image.tgz started on node netapp1-01                                                                                                                                                
Downloading package. This may take up to 10 minutes.
There is no update/install in progress                                                                                                                                                                                                     
Status of most recent operation:
            Run Status:     Working
            Exit Status:     Success
            Phase:              Download
            Exit Message:  
Processing Package.                                                                                                                                                                                                                        
Process package failed.


Error: command failed: Error in processing the package, make sure the package version and URL are correct.

netapp1::> 

 

 

I've submitted a help request ticket on mysupport.netapp.com website, but not much useful help has been forthcoming yet.

 

I've also tried using the OnCommand Web UI and receive a similar error.

 

"Failed to add the software image to the cluster. Verify if the image and the specified URL are valid and ensure that there is sufficient space in the system management storage area."

 

The url is valid.

 

The tgz file has the correct md5sum.

 

I'm sure this is something simple, but I'm not having any luck.

 

Thanks,

Scott

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Scott Classen, Ph.D.
SIBYLS Beamline 12.3.1
sibyls.als.lbl.gov
Advanced Light Source
Lawrence Berkeley National Laboratory
1 Cyclotron Rd
MS6R2100
Berkeley, CA 94720
mobile 510.206.4418
desk 510.495.2697
beamline 510.495.2134
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 


_______________________________________________
Toasters mailing list
[hidden email]
http://www.teaparty.net/mailman/listinfo/toasters